Hamburgerowe mniam
8 bułek
hamburgerowych
|
|
Sugierowane dodatki :
|
Kotleciki :
|
•
Miękke masło
do posmarowania
•
1 sałata
umyta osuszona, podzielona na liście
•
2 duże
cebule pokrojone na ciękie
plastry
•
ser tostowy
•
ketchup
|
•
1 kg mielonego mięsa wołowego
•
1 duża ceblua starta lub pokrojona
•
55 g bułki tartej
•
1/2 łyżeczka soli
•
1/2 łyżeczka pieprzu
•
3 łyżeczki ketchupu
•
2 łyżki wody
|
1.
Wszystkie składniki połącz ze sobą i zagnieść
rękoma, by uzyskać gładką masę. Odstawić 20min. do lodówki. Mokrymi rękoma
formować 8 spłaszczonych kotlecików w zależności od wielkości bułki.
2.
Cebulkę pokrojoną w plastry przysmazyć na
patelni aż do zarumienienia.
3.
Patelnie grillową natłuścić olejem i rozgrzać.
Nałożyć kotleciki na patelnie grillową. I grillowac przez 5-6 min.
4.
Bułki przekroić, delikatnie wysmarować masłem. Następnie
wysmarowaną stroną położyć je na forme i opiec w piekarniku do zarumienienia.
PRZYGOTOWANIE :
Na spodzie każdej bułki położyć liść sałaty, następnie kotlecik, ketchup, cebulą plastrem sera, oraz wybranymi warzywami. Całość przykryć wierzchnią częścią bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz